miercuri, 27 ianuarie 2010

Scopul acestui blog

Buna,

Ma cheama Eliza si am creat acest blog pentru ca imi place sa gatesc. Nu am o educatie culinara formala [inca :-)] si nici nu m-am deprins de mica cu ale bucatariei. Nu am copilarit mesterind gogosi si sarmale sau invatand de la figurile matriarhale ale familiei cum sa fac iaurt de casa.

Dar, intr-o zi, am gasit pe net o reteta extraordinara. Nu-mi venea sa cred ca am creat ceva de-a dreptul magic asa de repede si de usor. Apoi am mai gasit una, doua, trei... nenumarate retete, explicatii si sfaturi de la experti si de la amatori talentati. Asa ca am decis sa le strang pe toate aici, intr-o colectie in limba romana aflata la indemana tuturor bucatarilor din blogosfera, fie ei mai timizi sau mai pasionati, incepatori sau experti, pentru ca, in fond, ne confruntam cu aceleasi dileme si nu are rost sa inventam fiecare roata.

Asadar, pentru ca am pus deoparte atatea lucruri minunate pe care vreau sa le incerc, in
RetetaDePeNet voi testa retete gasite pe net. Pe masura ce ma pun la punct din vedere tehnic, voi include imagini mai bune si amanunte care sa vor ajuta sa recreati bunatatile la voi acasa. Mai important, veti gasi aici linkuri catre site-urile originale si scurte prezentari ale resurselor si oamenilor extraordinari pe care ii veti gasi acolo.

Sper ca acest blog sa ne fie de folos, sa ne dezvaluie lucruri noi si, indiferent daca suntem sau nu la inceput de drum, sa ne inspire sa cream ceva minunat. Sunt sigura ca vom reusi!


2 comentarii:

  1. vreau sa cumpar si eu tavi pentru briose.

    RăspundețiȘtergere
  2. In post-ul cu reteta pentru briose cu ciocolata si banane am mentionat unde gasesti tavi. Mai nou sunt si la Ikea, cu cupe de hartie cu tot, dar sunt ciudatele - lunguiete si subtiri. Succes!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails