miercuri, 3 februarie 2010

Site-uri bune de mancat: Din nou, despre Mazilique

Nu din nou la mine pe blog, fiindca acesta este primul post din seria "site-uri bune de mancat", ci din nou in blogosfera, pe Internet, in mijloacele de comunicare in masa: Mazilique este autoarea unuia dintre cele mai reusite bloguri culinare romanesti. Si nu e doar parerea mea. Cristina Mazilu si blogul ei au aparut in atatea reviste [mai nou, in Elle de luna asta - girl power!], pe atatea site-uri, la atatea happeninguri gastronomice, incat daca abia acum afli despre ea, sa stii ca merit un buchet de flori. Pentru ca tocmai ti-am facut viata mai frumoasa.

Nu degeaba vei regasi blogul ei in lista de referinta din dreapta acestei pagini. Chez Mazilique este un coltisor de rai internautic, unde gasesti retete apetisante, moderne si usor de realizat. Mie, personal, imi place stilul ei din doua motive. De fapt, din trei. In primul rand, am pus in practica unele dintre retetele ei si au fost de mare efect. In al doilea rand, ador impactul vizual al paginii. Blogurile culinare de afara se disting tocmai printr-o simplitate bine aleasa, un minimalism care stie sa nu incarce pagina cu prea multe elemente vizuale. Rezultatul e o combinatie echilibrata intre explicatii clare si fotografii limpezi si frumoase care te conving fara cuvinte ca "si tu poti sa faci aceste minunatii". Blogul Cristinei e, din cate am vazut, singurul care se ridica la inaltimea site-urilor straine. Pe scurt, fata asta are simtul compozitiei, stie sa-si manuiasca DSLR-ul, iar fotografiile ei ar convinge pe oricine sa puna mana pe tigaie. Iata imaginea that gets me every time:




Si nu in ultimul rand, dupa cum bine zicea si un comentator la unul dintre posturile ei - nu mai stiu care, fiindca intru de o mie de ori pe zi pe blogul ei - iti face placere s-o citesti pe Mazilique. Scrie bine, intr-o rom-gleza impecabila [care e my native speak too, asa ca desigur ca imi place s-o vad si la altii], iar stilul ei lejer si nepretentios e plin de farmecul simplu al unui blog culinar cu adevarat bun. Acuma, ea se descrie ca fiind "a snob". Desi eu n-o cunosc [no, i'm not getting paid for this smitten presentation, asta chiar e parerea mea], mi se pare ca ea e la polul opus fata de toti snobii care fac gatitul sa para atat de out of reach. These guys ruin it for everyone, si am creat acest blog tocmai ca reactie impotriva lor. Pentru ca voi sa gasiti aici linkuri catre cele mai frumoase site-uri culinare de pe Internet. Iar Chez Mazilique e fruntea de pe la noi. Rasfoindu-i post-urile, am mereu senzatia ca mesajul ei e simplu: cooking is for everyone.

Despre cum si-a descoperit ea pasiunea pentru gatit acum un an, si cum a evoluat intre timp cat altii in zece, va invit sa cititi la ea pe blog. Povestea ei ar trebui sa-l motiveze pe cel mai incepator dintre incepatori. In urmatoarele posturi, voi face cate un feature cu retetele ei. Sper sa le incercati, sa creati ceva minunat, si sa va laudati si voi dupa aceea cu "retele gasite pe net".

2 comentarii:

  1. Ai vazut Ratatouille ? Cam asta era the essence si acolo : Cooking is for everyone! Sure hope so...:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, i swear i feel like that little rat ALL THE TIME! *this cheese would go perfectly with my mushroom!!*

    RăspundețiȘtergere

Related Posts with Thumbnails